Responsive image
Responsive image

Η ψηφιακή τεχνολογία καταργεί τα σύνορα ανάμεσα στις επιστήμες και αναθεωρεί τη σχέση μεταξύ συγγραφέα και αναγνώστη. Αυτά τα νέα μονοπάτια της αφήγησης και της ανάγνωσης μας δίνουν την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τις νέες προοπτικές λογοτεχνικής δημιουργίας και μεταβάλλουν τη σχέση μας με το βιβλίο, το χαρτί και τις ψηφιακές «μηχανές». Η Γαλλία ξεχωρίζει στη διεθνή σκηνή με τον δημιουργικό δυναμισμό της και την ποιότητα των παραγωγών της. Οι γάλλοι συγγραφείς, εκδότες, παραγωγοί και δημιουργοί αγκαλιάζουν τις νέες τεχνολογίες και εργάζονται για την παραγωγή έργων ενός νέου είδους. Μέσα από την έκθεση «Μηχανή ανάγνωσης», το Γαλλικό Ινστιτούτο προτείνει τη γνωριμία με μια επιλογή έργων που απεικονίζουν αυτές τις νέες εμπειρίες ανάγνωσης και που αποτελούν τον πλούτο και την μοναδικότητα της γαλλικής δημιουργίας.

Responsive image

Το πορτρέτο της Esther

Για όλες τις ηλικίες

O στόχος αυτού του ψηφιακού graphic novel είναι να συνειδητοποιήσουνοι νέες γενιές την έκταση της ναζιστικής επιχείρησης εξόντωσης των ανθρώπων και των μνημών τους. Μέσα από αυτό το διαμεσικό εγχείρημα, τα μουσεία της Angers επιθυμούν να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό για τη μοίρα των έργων τέχνης που εκλάπησαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ένα ιστορικό κόμικ υπό τη μορφή έρευνας που ο αναγνώστης πρέπει να διαλευκάνει. Με αφετηρία την επινοημένη ιστορία της οικογένειας Blum, ανακαλύψτε ιστορικές επεξηγήσεις χάρη στο εμπλουτισμένο περιεχόμενο.

Responsive image

Graou

Για παιδιά

Στο δάσος, όλες οι αρκούδες κοιμούνται. Όλες, εκτός από τον Graou! Ο καιρός περνάει αργά ανάμεσα σε όλες αυτές τις αρκούδες που ροχαλίζουν. Γιατί πρέπει να κοιμόμαστε; Επειδή το κάνουν όλοι οι άλλοι; Ο Graou αποφασίζει να βγει από τη σπηλιά του. Το Graou χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα για να συνδυάσει το χαρτί και την ψηφιακή τεχνολογία. Με τη βοήθεια του tablet, το παιδί σκανάρει τις σελίδες, ακολουθεί το πουλί του βιβλίου που αποκτά ζωή στην οθόνη και το καθοδηγεί μέσα στο δάσος του Graou. Ξεκινά έτσι μια διαδραστική, μουσική βόλτα, γεμάτη ποίηση και εκπλήξεις!

Ένα βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας για να ανακαλύψετε πολλά στοιχεία κρυμμένα στην εικονογράφηση.

Responsive image

LingoZING !

Για όλες τις ηλικίες

Το LingoZING ! πρότεινει ένα νέο τρόπο για την εκμάθηση των ξένων γλωσσών. Είναι η πρώτη εφαρμογή που συνδυάζει τα κόμικς με την εκμάθηση των γλωσσών, μέσα από μοναδικές και διαδραστικές λειτουργίες που κάνουν τη διαδικασία διασκεδαστική. Μας δίνει τη δυνατότητα ανάγνωσης έργων με υπότιτλους και ηχητική ανάγνωση των καρέ. Διαφορετικές λειτουργίες (ήχος, μετάφραση, επανάληψη, αργή ανάγνωση) μας επιτρέπουν να βελτιώσουμε και να επαληθεύσουμε την κατανόηση, να εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιο και να τελειοποιήσουμε την προφορά.

Μια ψυχαγωγική και εκπαιδευτική εφαρμογή που μας επιτρέπει να διαβάζουμε κόμικς εξασκώντας ταυτόχρονα μια ξένη γλώσσα.

Responsive image

Léon

Για παιδιά και εφήβους

O Léon είναι ένα ατρόμητο αγόρι που δεν έχει παρά μόνο μια ιδέα στο μυαλό: να μεγαλώσει και μάλιστα γρήγορα. Με τη βοήθεια του παίκτη ή των παικτών, καταφέρνει να διαφύγει από την επιτήρηση της μπέιμπι-σίτερ και ξεκινά μια τρελή νυχτερινή απόδραση. Παίζεται κατά μόνας ή σε ζευγάρια.

O Léon είναι ένα ατρόμητο αγόρι που δεν έχει παρά μόνο μια ιδέα στο μυαλό: να μεγαλώσει και μάλιστα γρήγορα. Με τη βοήθεια του παίκτη ή των παικτών, καταφέρνει να διαφύγει από την επιτήρηση της μπέιμπι-σίτερ και ξεκινά μια τρελή νυχτερινή απόδραση. Παίζεται κατά μόνας ή σε ζευγάρια.

Responsive image

Sens VR

Για ενηλίκους

Ενσαρκώνετε ένα άνθρωπο χαμένο μέσα σε ένα λαβύρινθο με παράξενους νόμους. Τι ψάχνει; Που πηγαίνετε; Βυθισμένος σε ένα ψηφιακό λαβύρινθο, μπορείτε να βασιστείτε μόνο στα βέλη που αλλάζουν συνεχώς μορφές στο δρόμο σας. Που οδηγούν; Καλείστε να ξεπεράσετε τα όρια, ξεκινώντας από τα δικά σας ... Μια περιπέτεια εικονικής πραγματικότητας αποτελούμενη από 3 επεισόδια, διάρκειας 10 λεπτών το καθένα.

Το S.E.N.S.VR είναι το πρώτο βιντεοπαιχνίδι εικονικής πραγματικότητας διασκευασμένο από κόμικ.

Ελάτε στην Έκθεση Βιβλίου!Επικοινωνία

Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Κατερίνα Σπυροπούλου

Λεωφόρος Στρατού 2Α, 54640 Θεσσαλονίκη

2310 82 12 31

www.ift.gr

info@ift.com

#gallofonia