Responsive image
Responsive image

Ελάτε στο Σταντ της Γαλλοφωνίας!

Η Γαλλοφωνία έχει το δικό της σταντ στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.


Πέμπτη 3 Μαΐου 2018: 15:00 - 21:00
Παρασκευή 4 Μαΐου 2018: 10:00 - 22:00
Σάββατο 5 Μαΐου 2018: 10:00 - 22:00
Κυριακή 6 Μαΐου 2018: 10:00 - 21:00

Περίπτερο 13 - HELEXPO.

Είσοδος ελεύθερηResponsive image

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση του Σταντ της Γαλλοφωνίας, τις εκδηλώσεις μας, τους προσκεκλημένους συγγραφείς και όλους τους συμμετέχοντες, επικοινωνήστε με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Λεωφόρος Στρατού 2Α, 54640 Θεσσαλονίκη

2310 82 12 31

www.ift.gr

info@ift.com

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Κατερίνα Σπυροπούλου


Λίγα λόγια για...

Το Σταντ της Γαλλοφωνίας

Eιδικά σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Bernard Cuomo και Πρόδρομο Νικηφορίδη


Στο Σταντ της Γαλλοφωνίας θα βρείτε:
- Τις Πρεσβείες του Καναδά, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ρουμανίας και της Ελβετίας
- Εκπροσώπους της πόλης της Νίκαιας στο πλαίσιο της αδελφοποίησής της με τη Θεσσαλονίκη
- 44 γαλλικούς εκδοτικούς οίκους που θα εκπροσωπούνται από το Διεθνές Γραφείο Γαλλικών Εκδόσεων (BIEF)
- Οι Εκδόσεις Δεσμός
- Οι εκδόσεις Hachette FLE
- Οι εκδόσεις Brepols
- To γαλλόφωνο βιβλιοπωλείο "Le livre ouvert"
- Την έκθεση "Μηχανή Ανάγνωσης": τα ψηφιακά βιβλία. Νέες διαδραστικές και καινοτόμες εμπειρίες ανάγνωσης προσφέρονται στους επισκέπτες γύρω από μια επιλογή γαλλικών έργων!


Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης


Responsive image

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης είναι ένα μορφωτικό και πολιτιστικό ίδρυμα. H παρουσία του στη Βόρεια Ελλάδα ανάγεται στο 1906 και στη δημιουργία του «γαλλικού λυκείου», του πρώτου σχολικού ιδρύματος της Γαλλικής Λαϊκής Αποστολής. Κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στέγασε το επιτελείο της «στρατιάς της Ανατολής».
Το 1946, άρχισε να λειτουργεί και ως πολιτιστικό ίδρυμα, γνωρίζοντας μεγάλη άνθηση. Το 1968 καταστράφηκε από πυρκαγιά και άνοιξε πάλι τις πόρτες του το Σεπτέμβριο του 1971, στις σημερινές εγκαταστάσεις του.
Σε στενή συνεργασία με φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, με ελληνογαλλικούς συλλόγους και πολιτιστικούς θεσμούς, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συμβάλλει στην προώθηση του ελληνογαλλικού διαλόγου και προάγει τις οικουμενικές αξίες της Γαλλοφωνίας όπως το σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αλληλεγγύη, την ισότητα, τη πολυπολιτισμικότητα, την πολυγλωσσία.
Σήμερα, οι δράσεις του συνοψίζονται σε τέσσερις κύριους τομείς: 1) Κέντρο εκμάθησης και πιστοποίησης της γαλλικής γλώσσας 2) Χώρος πολιτισμού και διαπολιτισμικού διαλόγου 3) Σύνολο υπηρεσιών στη διάθεση των εκπαιδευτικών, μαθητών και σπουδαστών: -εκπαιδευτική συνεργασία για τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας -επιστημονική και πανεπιστημιακή συνεργασία -Ενημέρωση για τις σπουδές στη Γαλλία (Espace CampusFrance) 4) Βιβλιοθήκη πολυμέσων. Στις εγκαταστάσεις του στεγάζονται επίσης το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη στη Θεσσαλονίκη και το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.


Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας - Καστοριά


Responsive image

Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί στην Καστοριά από το 2013 και είναι εξέλιξη του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, που ιδρύθηκε το 1999. Φιλοξενείται σε ευρύχωρες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις πλήρως εξοπλισμένες με σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα. Διαθέτει θεσμοθετημένο ερευνητικό εργαστήριο "Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας" που εστιάζει μεταξύ πολλών άλλων στις τεχνολογίες και υπηρεσίες διαδικτύου, πολυμέσων, υπερμέσων και εικονικής πραγματικότητας, στην έρευνα και ανάλυση κοινωνικών δικτύων και στις στρατηγικές δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας. Στελεχώνεται από καταξιωμένο και πλήρες καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, το οποίο υπηρετεί το ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών. Με την εισαγωγή νέων μαθημάτων από τον κλάδο της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών, το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ανταποκρίνεται στις επιταγές του ψηφιακού κόσμου. Έτσι, οι απόφοιτοι του τμήματος είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στους κλάδους των Δημοσίων Σχέσεων, του Μάρκετινγκ και των Επικοινωνιών και να διαπρέψουν.


Τη συνεργασία


Responsive image

Η παρούσα ιστοσελίδα καθώς και σημαντικό μέρος του επικοινωνιακού υλικού που αναρτάται στα κοινωνικά δίκτυα σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφτηκε μεταξύ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στις 23.02.2018 στην Καστοριά.

Σκοπός του συμφώνου είναι να αναπτυχθούν κοινές πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις με αρχικό τομέα συνεργασίας τη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και την προώθηση του Σταντ της Γαλλοφωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Ομάδα Επικοινωνίας του Τμήματος σχεδιάζει και υλοποιεί οπτικοακουστικό υλικό για να υποστηρίξει το επικοινωνιακό έργο του Τμήματος Επικοινωνίας του Γαλλικού Ινστιτούτου.


Την Ομάδα Επικοινωνίας
του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας


Responsive image

Η Ομάδα Επικοινωνίας είναι ένα νέο εγχείρημα του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, το οποίο φιλοδοξεί να αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την οργάνωση και τη διαχείριση ολοκληρωμένων επικοινωνιακών εκστρατειών με έμφαση στον ψηφιακό τομέα - διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παραγωγή βίντεο και κινούμενων σχεδίων, φωτογραφία, γραφιστικά... Η Ομάδα Επικοινωνίας διαχειρίζεται, παράλληλα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του τμήματος και καλύπτει επικοινωνιακά εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας. Το όραμα του ακαδημαϊκού προσωπικού αποτελεί πρόκληση για τους φοιτητές, εκθέτοντάς τους σε πλήθος εμπειριών που τους προετοιμάζουν κατάλληλα για την μετέπειτα πορεία τους στον επαγγελματικό στίβο.

Η Ομάδα Επικοινωνίας εκπροσωπεί το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των ακόλουθων φοιτητών και φοιτητριών Α’, Β’ και Γ’ έτους: Παρμαξίδου Κατερίνα (Β’ έτος), Τσιντσίνης Αλέξης (Β’ έτος), Μπάρμπα Ασημένια (Γ’ έτος), Κάκαρης Ανδρέας (Β’ έτος), Παρμαξίδου Ακυλίνα (Γ’ έτος), Δεληγεωργίου Μαρία (Γ’ έτος), Παπαδάτου Αναστασία (Α’ έτος), Γκιζάρη Δέσποινα (Γ’ έτος), Σκρέτα Ιωάννα (Α’ έτος), Σταματοπούλου Σοφία (Α’ έτος) και Τριανταφυλλίδης Κωνσταντίνος (Β’ έτος). Υπεύθυνη της ομάδας η Δρ Αναστασία Γιαννακοπούλου, Επιστημονική Συνεργάτιδα του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας.